Azərbaycan universitetləri arasında ilk dəfə olaraq işarət dili təlimləri keçirilib_ETV Xəbər

Bakı Mühəndislik Universitetinin “Hacı Zeynalabdin Tağıyev” dərnəyinin taskilatşılığı ilə Azarbaycan universitetləri arasında ilk dəfə olaraq davamlı təşkil edilən işarət dili təlimləri keçirilib. Peşəkar təlimçi Nuranə Abıyevanın rəhbərliyi ilə keçirilən “Həyat birlikdə gözəldir” adlı bu təlimdə universitetin 70-dan çox tələbəsi istirak etmişdir. 2 aylıq təlim zamanı hərflər, rəqəmlər, etik ifadələr, hərəkətlər, əksmənalı sõzlər, meyvə-tərəvəz adlarl, qida məhsulları və s. bir çox sözlər işarət dilində tələbələrə õyrədilib.
Təlimin sonunda istirakçılardan 34 nəfəri təlimləri müvəfəqqiyyətlə bitirdiyinə görə sertiflkatlara layiq gõrülüb. Sertiflkat imtahanı ugurla keçən tələbələrə verilib. Onu da qeyd edək ki, imtahanın nəticələrini 2 nõmrəli internat məktəbinin tələbələsi və eşitmə və danışma məhdudiyyətli gənc xanım Günel Qasmova tərəfindən yoxlanılıb. Təlimin keçirilməsində asas məqsəd fiziki məhdudiyyətli şəxsləri cəmiyyətə adaptasiya olumasına kõmak etmak, onların ünsiyyət dairəsini genişləndirmək, cəmiyyətdə mõvqe tutmalarl üçün dəstək olmaqdlr.
Bənövşə Əliyeva, Elmira Həmidzadə, Fuad Şərbətov, ETV Xəbər